Uskonto ja homoseksuaalisuus

Ahdistus, Apua, Elämänkatsomus, Itsetunto, Masennus, Mielenterveys, Mieliala, Onnellisuus, Paniikkihäiriö, Stressi, Syömishäiriö, Syvälliset, Terapia, Unelmat, Uskonto, Väsymys, Yksinäisyys.

Valvojat: Admin, Iguessimhuman, Asiallinenihminen

Uskonto ja homoseksuaalisuus

ViestiKirjoittaja Barefootbandit » 04.02.2021 16:09

Uskonnoista ja uskovaisista puhuttaessa herää helposti kysymys, mikä on uskonnon kanta homoseksuaalisuuteen. Oletuksia siitä, miten uskovaiset suhtautuvat homoihin, lesboihin jne., on paljon. Me muslimit luonnollisesti näemme jatkuvasti ihmisten syövän sikaa, mutta emme me marssi sitä heille ilmoittamaan, että tuo on uskossamme syntiä. Eihän se meidän elämään vaikuta, valitseeko Maisa kaupassa kinkun vai kanan. Ei se tuo Maisaa lähemmäs Allahia, että hän valitsee kanan, jos hän ei tee sitä uskosta Allahiin.

Mitä on homofobia? Kerran koulussa yksi tyttö lällätti minulle: "Sä tykkäät meidän luokan Pekasta!" En jaksanut kuunnella sitä, niin äyskähdin, että "mä en tykkää pojista!". (Ja vähän vaikea silloin nuorena onkaan tietää, että kenestä oikein tykkää.) Väri melkein pakeni hänen kasvoiltaan. Hän järkyttyi täysin. "Ootsä lesbo?" hän hengähti kuin se olisi jotain ihan omituista, mitä hän ei odottaisi omassa elämässään ikinä kohtaavansa.

Minusta tämä oli homofobiaa - ei se, jos joku katsoo, että Luoja on luonut avioliiton miehen ja naisen väliseksi, kohdellen homoja ja lesboja samalla tavalla kuin heteroitakin.
Huomattavalle osalle uskovaisista suhteet omaan sukupuoleen tai vaikka mieheltä mekkoon pukeutuminen ja meikkaaminen, ovat asioita, joita he eivät halua omassa elämässään toteuttaa, mutta jotka eivät toisissa ihmisissä ole jotain odottamatonta tai tee heistä vältettäviä tai estä ystävystymästä heidän kanssaan. Kun me uskovaiset aamulla heräämme, emme yleensä ajattele ensiksi homoja, vaan esim. mitä kahvia keittäisimme.
Kaikkien uskontojen piirissä on myös harjoittavia uskovia, jotka tunnistavat ja tunnustavat itsessään homoseksuaalisia tunteita, osa jopa on homo/lesbosuhteessa. He voivat ajatella, että normin mukainen uskonnon tulkinta ei ole ainoa oikea tulkinta, tai että kukaan ei pysty noudattamaan kaikkia sääntöjä täysin ja tämä on yksi asia, jossa he ylittävät rajat.

Se, etten kannata ns. "homo-moskeijoita", ei johdu siitä, että siellä on niitä homoja, vaan siitä, että siellä naiset rukoilevat pää paljaana. Vaikka kaikki musliminaiset eivät käytä huivia muuten (ja voivat silti rakastaa Jumalaa täysin), rukoillessa se täytyy pitää päässä. Islam on kuin talo, jota pitelee pystyssä viisi pilaria: uskontunnustus, rukous, paasto, pyhiinvaellus ja almut. Jos yhtä pilaria lähdetään ravistelemaan, koko talo horjuu. Haluattehan tekin hyvää ystävillenne ja kaikille, eiks jeh? Muslimilta olisi suurta välinpitämättömyyttä sanoa toiselle muslimille, että "ihan sama, vaikka laiminlöisit Allahin käskyjä rukoukselle".

Vaikka joku ajattelisi, että Jumala - kutsuipa tätä millä nimellä hyvänsä - on tarkoittanut ihmiset toteuttamaan seksuaalisuuttaan avioliitossa, ja että sanan "avioliitto" on ennenkin ymmärretty tarkoittavan naisen ja miehen välistä liittoa, ja ettei sitä tarvitse laajentaa tarkoittamaan jotain, mitä se ei ole ennenkään tarkoittanut, se ei tarkoita, että ihminen ajattelisi, että kenenkään pitää puuttua siihen, mitä aikuiset ihmiset tekevät kotonaan tai että se varsinaisesti kiinnostaisi häntä.
Petoksella on jalat lyhyet.
Avatar
Barefootbandit
 
Viestit: 15
Liittynyt: 02.02.2021 19:18

Re: Uskonto ja homoseksuaalisuus

ViestiKirjoittaja Barefootbandit » 04.02.2021 17:31

Samaan syssyyn pohdintaa siitä, kuka on oikeasti tuomitseva. Mtv3:n sivuilla kerrotaan miehestä, joka oli menossa naimisiin miehensä kanssa, jonka uskovainen täti kieltäytyi hääkutsusta arvoihinsa vedoten. Tämä täti kirjoitti sisarenpojalleen:

Rakastan sinua hyvin paljon, mutta kristittynä en voi juhlia tätä tapahtumaa. Tiedä, että olet aina ollut minulle erityisen tärkeä ja tulet aina olemaan. Olet päivittäin rukouksissani.


Tähän mies vastasi:

Hei, Diane-täti. Kiitos vastauksesta ja siitä, ettet ollut samanlainen pelkuri kuin muut äitini ja isäni sukulaiset. On valitettavaa, että päätit toteuttaa 'kristittyjä arvojasi' hääpäivänäni, etkä toteuttanut niitä, kun teit abortin Tenneseessä. On uskomatonta, kuinka valikoivia kristityt arvosi päättivät olla. Luulin, että sinä olisit suvusta se, joka rakastaisi naapuriaan kuin itseään, ja olisi tuomitsematta, ettei sinua tuomittaisi. Mutta ilmeisesti et käyttänyt noita arvoja tänään.


Täti kertoo rakastavansa sukulaispoikaansa, ja että tämä on hänelle erityisen tärkeä, ja äijä nöyryyttää ja syyllistää häntä julkisesti jostain menneisyyden abortista? Miten ihmisillä voi olla pokkaa?

Jos abortti nähdään virheenä, niin teet yhden virheen ja olet merkitty nainen?
Me uskovaiset puhumme keskenämme siitä, että meillä kaikilla on oikeus uskoon virheistämme ja heikkouksistamme huolimatta, mutta ilmeisesti tämä mies on eri mieltä?

Täti ei sanonut, että omaan sukupuoleen vetoa tunteminen olisi jotain kamalaa. Hän ei sanonut, että homo- ja lesbosuhteissa elävät ansaitsisivat eriarvoista kohtelua. On ymmärrettävää, että mies on pahastunut ja kokee tulleensa torjutuksi. Mutta kuka tässä on tuominnut ja ketä?

Mitä on suvaitsevaisuus? Onko se toisen häpäisemistä julkisesti ja puutteiden etsimistä toisesta ihmisestä? Onko se sitä, että kaikkien pitää elää sinun tavallasi? Emme me uskovatkaan odota, että uskontovastaiset juhlisivat meidän uskomme ja arvojemme toteutumista.

Minusta tämä mies vain nosti itseään jalustalle. Mitä hän tarkoittaa sanoessaan, ettei tädin pitäisi tuomita toisia ihmisiä? Minun korvaan se kuulostaa tyhjiltä sanoilta, jotka eivät tarkoita mitään. Avioliittokäsityksiä mahtuu tähän maailmaan laaja kirjo moniavioisuuden eri muodoista lähtien, eivätkä ne tarkoita sitä, ettet rakastaisi muita ihmisiä ja haluaisi heille hyvää.
Petoksella on jalat lyhyet.
Avatar
Barefootbandit
 
Viestit: 15
Liittynyt: 02.02.2021 19:18


Paluu Mieli

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron