Fiktiiviset hahmot - kuka olisi ystäväsi, kuka vihollisesi?

Elokuvat, Gallupit ja kyselyt, Julkkikset, Kirjat, Kysy mitä vaan, Meemit, Megamoka, Musiikki, Novellit, Runot, Sarjat, Soittolistat, Tapahtumat, Tekemistä, Tubettajat, Video, Vitsit.

Valvojat: Admin, Iguessimhuman, Asiallinenihminen

Fiktiiviset hahmot - kuka olisi ystäväsi, kuka vihollisesi?

ViestiKirjoittaja Barefootbandit » 05.03.2021 20:40

Ihan simppelisti vaan: kenestä fiktiivisestä hahmosta tykkäät? Kenestä et?

Kuka fiktiivinen hahmo on hyvä ja kiva? Samaistuttava, sympaattinen, sellainen, johon haluaisit tutustua oikeassa elämässä? Ja kuka fiktiivinen hahmo on epämukava, ikävä, ilkeä, sellainen, josta et tykkäisi oikeassa elämässä?

Omaan mieleeni juolahtaa helposti kaksi henkilöhahmoa:
1) Lastenkirjailijana tunnetun Roald Dahlin Matildan Matilda. Hän pitää omista arvoistaan väistämättömästi kiinni, vaikkei saa niihin tukea ympäristöstään. Hän ei ole täällä miellyttämässä muita, vaan oppimassa uutta ja menemässä eteenpäin elämässä. Hän on valmis tekemään töitä omien tavoitteidensa eteen ja samalla osaa leikkiä ja pitää hauskaa.

2) Pasila-sarjan Pekka Routalempi. Rauhallinen ja säyseä pohdiskelija, näkee kaikkialla ympärillään mielenkiintoista ja kaunista. Jämähtää maailman mysteerien pohtimisen äärelle joskus niinkin syvästi, että olennaisten asioiden hoitaminen unohtuu. Hidasliikkeinen ja lempeä Pekka ei tylsisty, kiukustu, eikä kiihkoile, ja siksi hän on onnellinen.

Kuva
Tästä heijastuu asenne, jota haluan omaan elämääni:
Kun joku paasaa vieressä, Routalempi ei edes huomaa, saati, että jäisi rämpimään siihen, vaan on rento ja näkee maailman mielenkiintoisuuden.

Sitten niihin ikäviin tyyppeihin.
Viimeisen Potter-kirjan ilmestyttyä Severus Kalkarosta glorifioidaan ja romantisoidaan, eikä siinä mitään, mutta oikeassa elämässä hän ei olisi katkeruudessaan ja kaunaisuudessaan lainkaan sympaattinen hahmo. Hän oli tyly, epäreilu ja henkisesti hyvin väkivaltainen ennen kaikkea arkaa ja puolustuskyvytöntä Nevilleä kohtaan. Kaikki se katkeruuden syvissä vesissä vellominen herättää jopa mielikuvan, että hän koki Jamesin vieneen häneltä jotain, mikä hänelle kuuluu, ikään kuin Lily olisi tavara, johon hän oli oikeutettu. Eikä ole romanttista - tai tervettä - sillä tavalla jämähtää lapsuuden ihastukseen. Kalkaroksen kärsimykset eivät ole ainutlaatuisia, eikä kovien kokeminen oikeuta kohtelemaan muita huonosti.
Petoksella on jalat lyhyet.
Avatar
Barefootbandit
 
Viestit: 15
Liittynyt: 02.02.2021 19:18

Paluu Viihde

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron